Wat biedt KDV de Zonnestraaltjes

De Zonnestraaltjes KDV bevindt zich in wijkcentrum De Burghardt, Burghardt vd Berghstraat 114 te Nijmegen, waar we de gehele achtervleugel begane grond en aangrenzende ruime tuin tot onze beschikking hebben.

Groepen:

Tot 2 jaar:  “Rozemarijntje”
Onze baby/dreumesgroep, waar de allerkleinsten tot ongeveer 2 jaar een liefdevolle opvang genieten..

Vanaf ongeveer 2 jaar:  “De Madeliefjes”
Rond hun tweede verjaardag wordt het doorgaans tijd voor de peutergroep: De Madeliefjes.


Minimale opvang bedraagt 2 dagen. Op verzoek en op rustiger dagen is in overleg en bij uitzondering soms 1 dag afname mogelijk.

 

Inrichting, sfeer en pedagogiek:

Kinderdagverblijf De Zonnestraaltjes  heeft een warme, rustgevende inrichting met voornamelijk hout en lichte pastelkleuren. Deze creëren een warme en omhullende sfeer waar uw kindje zich snel op zijn gemak zal voelen.

Onze pedagogisch medewerkers hanteren een antroposofisch-pedagogische manier van omgaan met uw kind waarin niet gekeken wordt wat het kind niet kan en mag, maar juist waar het wél toe in staat is en wat wél goed voor hem/haar is.

Wij gebruiken uitsluitend volwaardige, zoveel mogelijk biologische en lokaal geproduceerde voeding die in de prijs is inbegrepen. De kinderen eten tussen de middag een verantwoorde en smakelijke warme maaltijd, een groot succes! Deze worden verzorgd door “Blixem”.

Ook zijn bij ons alle luiers, billendoekjes en babymelk inbegrepen: voor u geen gesjouw ’s ochtends én minder kosten.

Wij streven ernaar veel met uw kind naar buiten te gaan: spelen in de tuin, maar ook in de bolderkar mee boodschappen doen, naar het park of de bibliotheek. Ook brood bakken, voorlezen, dansen en zingen wordt veel met uw kind gedaan.
E.e.a. vertaalt zich in een warme en veilige sfeer, waarin uw kleinste zich helemaal thuis kan voelen en vrij ontwikkelen.

 

Slapen:

Wij sparen ook kosten noch moeite voor de passieve veiligheid van uw kleinste: wij gebruiken AIROSLEEP matrastoppers. Deze zorgen ervoor, dat mocht een baby zich tijdens de slaap omdraaien en op de buik gaan liggen, het tóch door kan ademen. Een veilig idee!

Veel kinderen slapen in buitenbedjes. Deze speciaal voor dit doel ontworpen bedjes zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijker en beter slapen. Ook stoort een wat slechter slapend kind de anderen veel minder. We krijgen daar zeer enthousiaste reacties opch

Digitaal aanmelden:

U kunt zich inschrijven via ons digitaal aanmeldformulier.

  • Openingstijden: ma, t/m vr van 7.30 tot 18.30 uur.
  • Telefoon kantoor: 024 844 33 47.
  • (Ziek) kind afmelden: bel en spreek in op: 06 2027 8062.
    Afmelden voor vakantie of afwezigheid graag ruim tevoren via de Ouderlogin van KDVnet

Tarieven:

Wij hanteren een uurtarief van € 8,39 (zie verder tarieven) . Afhankelijk van het inkomen van u en/of uw partner vergoedt de overheid een groot tot zeer groot deel hiervan.
Alle voeding en verzorgingsmiddelen zijn inbegrepen.

Openingstijden: 7.30 – 18.30 uur.

Het registratienummer LRK, t.b.v. de toeslag kinderopvang, vindt u hier.